2024 : 11 : 22
Parisa Fathi Rezae

Parisa Fathi Rezae

Academic rank: Associate Professor
ORCID:
Education: PhD.
ScopusId:
HIndex:
Faculty: 1
Address:
Phone:

Research

Title
بررسی میزان فعالیت آنزیم پکتیناز قارچ Piriformospora indida
Type
Presentation
Keywords
پکتیناز، پکتین، Piriformospora indica، گالاتورونیک اسید
Year
2015
Researchers Parisa Fathi Rezae ، ، Saleh Shahabivand

Abstract

پکتینازها یک گروه از آنزیم های هیدرولیز کننده مواد پکتینی هستند که پکتین را به مولکول های ساده- تر نظیر گالاکتورونیک اسید تجزیه می کنند. این آنزیم ها پراکنش وسیعی در گیاهان و میکروارگانیسم ها دارند و یکی از مهمترین آنزیمهای کاربردی در صنعت می باشد که توسط انواع مختلفی از میکروارگانیسم ها ( نظیر باکتری ها، قارچ ها و مخمرها) و گیاهان سنتز می شود. از کاربردهای این آنزیم در صنعت می توان به شفاف سازی عصاره میوه ها، پرداخت پنبه، استخراج روغن های گیاهی، تخمیر چای و قهوه، سفیدکاری کاغذ و نیز صنایع مربوط به افزودنی های غذایی ماکیان و دیگر صنایع غذایی اشاره کرد. قارچ اندوفیت Piriformospora indica از خانواده سباسیناسه، همزیست با ریشه طیف وسیعی از گیاهان تک لپه ای و دولپه ای می باشد. تا کنون وجود و فعالیت آنزیم های پکتینولیتیک در این قارچ گزارش نشده است. در این بررسی فعالیت آنزیم پکتیناز قارچ Piriformospora indica اندازه گیری شد. قارچ در محیط کشت کافر (بدون پکتین و با پکتین)کشت شد در بازه های زمانی موردنظر میزان وزن خشک، و فعالیت آنزیم پکتیناز اندازه گیری شد. با توجه به نتایج بدست آمده بیشترین میزان وزن خشک در روز ششم در هر دو نوع محیط کشت مشاهده شد. بیشترین میزان فعالیت پکتیناز در روز چهارم در محیط حاوی پکتین (7/10 واحد در میلی لیتر) اندازه گیری شد و در قارچهای کشت شده در محیط کشت فاقد پکتین فعالیت آنزیمی بسیار کم بود. لازم است در ادامه مطالعات، بهینه سازی شرایط رشد و تولید آنزیم با ارزش اقتصادی پکتیناز مورد بررسی قرار گیرد.