بدنه خبر

صفحه نخست /چاپ اولین مقاله با وابستگی ...

چاپ اولین مقاله با وابستگی محققان ایرانی در ژورنال علمی Carbon Energy توسط دکتر رضا اباذری با ضریب تاثیر 20/50

یکشنبه / 03 دی 1402

دکتر رضا اباذری عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه و محقق پسا دکتری وی خانم دکتر سهیلا صنعتی که بر روی سنتز مواد هدفمند و کاربردهای شیمی تجزیه این مواد مشغول به فعالیت و تحقیق هستند با اشاره به اینکه حوزه انرژی و محیط  زیست دو چالش اساسی در موضوعات تحقیقات روز دنیا هستند افزودند جایگزینی سوختهای فسیلی با منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر همواره از چالشهایی هستند که درجامعه امروزی و در  مسیر تولید انرژی مطرح می­باشند. شکافت الکتروشیمیایی آب یکی از روش‌های بسیار امیدوارکننده برای رفع کمبود انرژی در آینده و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر با حداقل اثرات زیست محیطی است. در این راستا معمولا به الکتروکاتالیستهای گران قیمت مبتنی بر فلزات نجیب نیاز هست که مشکلاتی را در این مسیر بوجود می­آورند. لذا محققین در پی یافتن و توسعه سیستمهای الکتروکاتالیستی مقرون به صرفه می­باشند. در یک مطالعه­ای که اخیرا توسط گروه ما انجام شده است بررسی عملکرد یک الکتروکاتالیست کامپوزیت که شامل نانولوله های کربنی چند جداره عامل­دار شده، چارچوب فلز-آلی متخلخل و هیدروکسید دوتایی لایه ای سولفید دار شده با یک معماری منحصربفرد، تخلخل بالا، پایداری ساختاری و رسانایی ایده آل و همچنین وجود مکانهای فعال الکتروکاتالیتیکی در آن می­باشد صورت گرفته است، عملکرد قابل توجه این الکتروکاتالیست با مقدار اضافه ولتاژ کم برای شکافت آب برتری این الکتروکاتالیست را در مقایسه با نمونه های تجاری نشان داد. ازطرفی نیز اثرات هم افزایی اجزای سازنده کامپوزیت در عملکرد آن تاثیرگذار بوده است. این مطالعه یک چشم انداز جدید برای طراحی الکتروکاتالیستهای پسشرفته با عملکرد بالا را نشان می­دهد. نتایج این پژوهش در ژورنال معتبر Carbon Energy با  ضریب تاثیر 20/50 که در لیست ژورنال های سرآمدان علمی ایران قرار دارد به چاپ رسیده است. دکتر رضا اباذری افزود با توجه به سیاست این ژورنال سالانه تعداد کمی از مقالات موفق به پذیرش در این ژورنال می­شوند.  به گفته وی این برای اولین بار است که محققان ایرانی موفق به چاپ مقاله در این ژورنال می­شوند.  نتایج این تحقیق از انتشارات WILEY  از لینک زیر قابل دریافت است:

بایگانی خبرها