صفحه نخست /انتشار مقاله دکتر رضا اباذری ...

انتشار مقاله دکتر رضا اباذری در مجله علمی JMCA از انتشارات RSC

دوشنبه / 20 فروردین 1403

انتشار مقاله دکتر رضا اباذری در مجله علمی JMCA از انتشارات RSC

دکتر رضا اباذری عضو هیئت علمی دانشگاه مراغه و محقق پسا دکتری وی خانم دکتر سهیلا صنعتی که بر روی سنتز مواد هدفمند و کاربردهای شیمی تجزیه این مواد مشغول به فعالیت و تحقیق هستند با اشاره به اینکه در جامعه امروزی یکی از چالشهای اصلی زندگی بشر بحران انرژی می­باشد. پژوهشها بر روی مواد جدید با طیف وسیعی از مزایا، راه حل­های امیدوارکننده ای برای حل این بحران را امکانپذیر می سازند.  دسته­ای از مواد متخلخل، که به عنوان شناخته می شوند، یک دسته هیجان انگیز از مواد کاربردی در این زمینه می باشد. در چند سال گذشته، تلاش‌های متعددی برای اصلاح چارچوب های فلزی-آلی های بکر و دستیابی به ویژگی‌های بهتر، از جمله مساحت سطح ویژه بالاتر، در دسترس بودن بیشتر مکان‌های فعال، مواد بسیار پایدار و بهبود انتقال جرم صورت گرفته است. در بررسی مروری صورت گرفته توسط خانم دکتر سهیلا صنعتی به عنوان نویسنده مسئول این مقاله، چارچوب های فلزی-آلی های حاوی وانادیم و منگنز، کامپوزیت ها و مشتقات آنها برای کاربردهای ذخیره و تولید انرژی انجام شده است. این بررسی بر روی ساختار، تخلخل، پایداری و تاثیر این دسته از چارچوب های فلزی-آلی در کاربردهای ذخیره سازی و تولید انرژی تمرکز دارد و هر نوع چارچوب های فلزی-آلی حاوی فلزات وانادیم و منگنز برای برجسته کردن ارتباط ساختارها و ویژگی‌های آنها مورد بررسی قرار گرفته است. این بررسی بیشتر درک عمیق و بینش شفافی را در مورد عملکردهای چارچوب های فلزی-آلی و مناسب بودن آنها برای کاربردهای انرژی را ارائه می دهد. به سایر محققان علاقه مند در این زمینه توصیه می شود که بهینه سازی مواد و سنتز چارچوب های فلزی-آلی های مختلف مبتنی بر وانادیوم و منگنز را که پایدارتر هستند و همچنین ظرفیت بالاتری را نشان می دهند، بررسی کنندچارچوب های فلزی-آلی حاوی فلزات منگنز و وانادیم حالت‌های اکسیداسیون مختلفی دارند که برای کاربردهای مرتبط با انرژی مفید هستند .نتایج این پژوهش در ژورنال معتبر JMCA  که جز حمایت های تشویقی ۳۰۰ میلیون ریالی ستاد نانو و جز  ژورنال های معتبر سرآمدان علمی ایران قرار دارد به چاپ رسیده است. نتایج این تحقیق از انتشارات RSC  از لینک زیر قابل دریافت است: